Американската платформа за съобщения Discord е прекратила преговорите с компаниите,

...
Американската платформа за съобщения Discord е прекратила преговорите с компаниите,
Коментари Харесай

Discord отряза офертата на Microsoft от над 10 млрд. долара

Американската платформа за известия Discord е прекратила договарянията с фирмите, които желаят да я придобият, като включително влиза и софтуерния колос Microsoft, съобщи „ Уолстрийт джърнъл “, базирайки се на осведомени източници.

Вместо продажба, в този момент стартъпът е пренасочил вниманието си върху евентуално първично обществено предложение на по-късен стадий.

Microsoft бе в напреднал стадий на договаряния за придобиване на чат платформата за най-малко 10 милиарда $, заяви изданието предишния месец. Тези диалози са завършили без договорка, въпреки че може да бъдат възобновени в бъдеще, споделят източниците на „ Уолстрийт джърнъл “.

Microsoft, чиято пазарна стойност във вторник доближи близо 2 трлн. $, е на „ лов “ за придобивания през последните месеци. Миналото лято компанията опита да придобие приложението за шерване на къси видеа TikTok на фона на напрежението сред Съединени американски щати и Китай, подбудено от администрацията на някогашния американски президент Доналд Тръмп. Компанията също по този начин закупи издателя на видео игри ZeniMax за 7,5 милиарда $ – втората най-голяма договорка в гейминга.

Според източниците за Discord са наддавали най-малко три компании, само че чат платформата е предпочела да остане самостоятелна.

Базираната във Сан Франциско компания дава безвъзмездна онлайн платформа за другарство посредством известия, както и посредством аудио и видео връзка. Тя е изключително известна измежду геймърите, само че в изискванията на пандемия притегли и интереса на хора, които считат, че тя е безвреден метод за поддържане на контакт с другари и родственици.

От компанията оповестиха, че през предходната година са удвоили потребителската си база до 140 млн души. Discord регистрира доходи от 130 млн. $ за 2020 година спрямо 45 млн. през 2019 година, макар че към момента не е на облага, осведоми „ Уолстрийт джърнъл “.

Създадената през 2015 година компания удвои пазарната си оценка до 7 милиарда $ в границите на кръга на финансиране през декември. Като цяло компанията е набрала към 480 млн. $ финансиране, сочат данните на Crunchbase. Сред вложителите са Greenoaks Capital, Greylock Partners и Index Ventures.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР