Американската организация „SITE Intelligence group“, която следи за дейността на

...
Американската организация „SITE Intelligence group“, която следи за дейността на
Коментари Харесай

Стрелба и жертви в центъра на Виена, терористична организация пое отговорността за атентата /снимки/

Американската организация „ SITE Intelligence group “, която следи за активността на терористите в Интернет, твърди, че джихадистите са нарекли стрелбата във Виена „ възмездие за присъединяване на Австрия в американската коалиция против терористичната група„ Ислямска страна “ (ИД), оповестява ТАСС.
"Джихадистите обявиха, че нападението във Виена е част от отплатата за присъединяване на Австрия в ръководената от Съединени американски щати коалиция ", съобщи в понеделник групата за разузнаване на SITE в Туитър.
В центъра на австрийската столица в понеделник вечерта имаше пукотевица на шест места, в това число покрай синагогата. Двама души са убити, 14 са ранени, в това число един служител на реда. Един от стрелците е погубен от полицията. Според полицията, няколко добре въоръжени мъже са почнали стрелбата.
Вътрешният министър Карл Нехамър и австрийският канцлер Себастиан Курц нарекоха виенската офанзива терористична офанзива. Препоръчва се на популацията да заобикаля публични места и превоз, както и да не популяризира фотоси и видеоклипове от работата на специфичните служби. Мащабна силова специфична интервенция за търсене и залавяне на нарушители продължава в града няколко часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР