Американската медицинска асоциация на заседание в Сан Диего призова за

...
Американската медицинска асоциация на заседание в Сан Диего призова за
Коментари Харесай

Американската медицинска асоциация призова за незабавна забрана на електронните цигари

Американската здравна асоциация на съвещание в Сан Диего прикани за незабавна възбрана на електронните цигари и устройства за вейпинг, заяви Асошиейтед прес.

Асоциацията уточни като аргумент огромното повишаване на броя на пушещите електронни цигари младежи, които избират устройствата, загряващи разтвор с никотин. Друг проблем са тежките белодробни заболявания, свързани с тях. Броят им в последно време в Съединени американски щати доста се усили. Повечето от случаите са свързани с пушене на THC - тетрахидроканабинол, който е психоактивната съставна част на канабиса. Виновен може да е сгъстяващият сътрудник, употребен на черния пазар за такива артикули.

Големият брой на заболелите в Съединени американски щати - 2100 души и 42 смъртни случая, насочи към "факта, че има доста малко данни за краткосрочните и дълготрайните последствия за здравето на електронните цигари и артикули за тях ", сподели доктор Патрис Харис, президент на Американската здравна асоциация.

34 са към този момент смъртните случаи в Съединени американски щати, свързани с използването на електронни цигари

Някои наблюдаващи показаха, че в позицията на Асоциацията има дефекти, които ще попречат да бъде реализирана възбраната. На първо място това е, че не желае възбрана на всички тютюневи артикули за пушене, в това число и електронните цигари.

Американската здравна асоциация приканва за възбрана на продуктите за електронни цигари, които не са лицензирани, само че до момента утвърдени от Управлението за надзор на питателните артикули и медикаментите няма.

Тя ще упорства за възбраната пред законодателните органи, само че е несъмнено, че производителите ще се възпротивят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР