Американската мечта е отново тук - по-силна, по-голяма и по-добра.

...
Американската мечта е отново тук - по-силна, по-голяма и по-добра.
Коментари Харесай

В Давос: Тръмп вижда само икономически оптимизъм

Американската фантазия е още веднъж тук - по-силна, по-голяма и по-добра. Така президентът на САЩ Доналд Тръмп видя нещата в своята тирада по време на Световния стопански конгрес в Давос, съобщи Агенция " Фокус ", базирайки се на The Times.
Според Тръмп, " Америка е жива, Америка процъфтява и, да, Америка печели още веднъж ". Той смята, че Съединените щати са " в разгара на стопански взрив, какъвто светът в никакъв случай не е виждал до момента ". Милиардерът сподели това на фона на публична статистика, показваща американски стопански напредък, който е надалеч от нещо ненадейно - 2,1% за третото тримесечие, а през ноември 2019 година растежът на приходите в САЩ е 0,5%.
" Вече не просто концентрираме благосъстоянието измежду малко хора. Развиваме стопанска система, която работи за всички ", сподели Тръмп. Речта му - която на моменти наподобяваше послание от предизборна акция - беше в внезапен контрастност с нормалните речи в Давос.
С Англия, която се приготвя да напусне Европейския съюз в края на този месец, той изрази упованията за трансатлантическото съглашение за свободна търговия след Brexit: „ Очакваме с неспокойствие да договорим страхотна нова договорка с Обединеното кралство, което има прелестен нов министър председател, който желае да подписа договорка. "
Тръмп не пропусна подлага на критика " зелените ", сочейки за техен знак Грета Тунберг. Според него, не било в този момент времето да се рисува светът в черни краски. " Това е време за оптимизъм. Време за отменяне на трайните пророци на обречеността и техните прогнози за апокалипсис. Никога няма да позволим на радикалните социалисти да разрушат стопанската система ни ", разгласи той.
Същевременно САЩ ще се причислят към скица на Световния стопански конгрес за потребление на обществени и частни средства за засаждане на 1 трилион дървета до края на това десетилетие. " Времето за песимизъм завърши ", съобщи американският президент и благодари на бизнес водачите на форума, че са върнали вложенията и предприятията в Съединени американски щати.
Той също употребява речта си, с цел да повтори офанзивата си против Федералния запас, централната банка на Америка, която той неведнъж приканва да понижи лихвите. " Фед увеличи лихвите прекомерно бързо и ги смъква прекомерно постепенно ", съобщи Тръмп. " Принудени сме да се състезаваме с народи, които получават негативни проценти - нещо напълно ново. Те получават възнаграждение, с цел да вземат пари назаем, нещо, с което бих могъл да привикна доста бързо. Харесва ми ", добави той.
Тръмп видя и възстановяване на връзките на САЩ с Китай - " в никакъв случай не са били по-добри ", и разгласи завършек на " бедствието НАФТА (Северноамериканското съглашение за свободна търговия).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР