Американската лаборатория Primeau Forensic потвърди, че няма манипулация или подправяне

...
Американската лаборатория Primeau Forensic потвърди, че няма манипулация или подправяне
Коментари Харесай

Автентичността на записа на Борисов е потвърдена от втора експертиза

Американската лаборатория Primeau Forensic удостовери, че няма операция или подправяне на записа на мъжа, който приказва с гласа на премиера Бойко Борисов. Сравнението на гласа от записа с гласа на Борисов от различен запис е дало резултат от 20.3 пункта – умерена възможност на съвпадане. Експертизата беше предоставена за разбор от уеб страницата " Биволъ ", който е платил за нея с дарения от свои читатели.

За относителен материал е възложен запис на Бойко Борисов от негово изказване пред публицисти след Европейския съвет в Брюксел от 28 юни 2018 година.

“След предварителната аудио автентификация и разбор не бяха открити признаци на операция или подправяне. За да правим по-нататъшен разбор, би трябвало да знаем марката и модела на оборудването, което се е употребило за основаване на записа ", написа специалистът Ед Примо в заключението, представено от " Биволъ ".

Едуард Примо е един от водещите специалисти в аудио и видео автентификация, работещ с правоприлагащите органи в Съединени американски щати. Той е анализирал изтеклите преди две години записи сред президента Доналд Тръмп и юристът Майкъл Коен.

Има умерена поддръжка за изказванието, че гласът във всеки от двата записа принадлежи на един и същи човек, сочат резултатите от експертизата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР