Американската лаборатория Abbot Laboratories създаде тест за откриване на антитела

...
Американската лаборатория Abbot Laboratories създаде тест за откриване на антитела
Коментари Харесай

Създадоха тест за откриване на антитела от коронавируса Covid-19

Американската лаборатория Abbot Laboratories сътвори тест за разкриване на антитела от ковид Covid-19. С него ще може да се установява дали хората са преболедували заболяването, заяви Business Insider.

Чрез тези проби ще можем да отговорим на още по-важния въпрос дали можем да се заразим с вируса наново, считат от компанията.

От Abbot прецизират, че ще могат да изпратят 1 милион теста тази седмица до лаборатирии в Съединени американски щати. Машините ще могат да създават 100-200 теста на час. Компанията планира да произведе 4 милиона теста през април и 20 милиона до юни. 

Abbott е измежду най-големите фарма компании, които създават проби за изледване на основани от организма антитела. Тестовете за антитела, известни като серологични проби, откриват клетките в кръвта, които се борят с инфекцията. Хората могат да ги създават след контакт с ковид, даже и без да развият признаци.

Освен това Abbot разполага и с бърз тест, който може да откри след към 15 минути дали някой е инфектиран с ковид.

Експертите настояват, че тестванията за антитела са от основно значение при планирането на решение за облекчение на карантината и обществената изолираност и за измерването на огромни пластове от популацията за евентуално построен имунитет. 

Антитела могат да се открият в човешкия организъм месеци и даже години откакто той е преболедувал.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР