Американската космическа сонда Касини пристъпи към финалното спускане в атмосферата

...
Американската космическа сонда Касини пристъпи към финалното спускане в атмосферата
Коментари Харесай

Сондата Касини започна финално спускане в атмосферата на Сатурн

Американската галактическа сонда Касини пристъпи към финалното втурване в атмосферата на планетата Сатурн, в чиято орбита " работи " от юли 2004 година, съобщи ТАСС, като се базира на известие на Лабораторията за реактивно придвижване в Пасадена в щата Калифорния, която е част от НАСА.
 
" Касини " откри неповторимо събитие на Сатурн (ВИДЕО)

Планира се в течение на месец сондата да извърши пет последни обиколки към Сатурн, като всякога ще минава на все по-ниска орбита.
 
Предполага се, че на 15 септември моторите на апарата няма да могат повече да поддържат неговата ориентировка в пространството, тъй че антената му да бъде ориентирана към Земята, връзката с него ще бъде изгубена и той ще се разпадне на части и ще изгори в атмосферата на втората по величина планета в Слънчевата система.
 
НАСА снима най-красивата и мощна стихия в Слънчевата система (СНИМКИ)

По време на финалния стадий от живота на Касини ще работят 7 от 12-те му научни уреда, които ще предават информация до Центъра за ръководство на полетите на сондите към НАСА в режим на действително време.
 
НАСА пусна фотография на Земята и Луната, направена от орбитата на Сатурн (СНИМКА)

Сред тях най-активно ще работи масспектрометъра за йоните и неутралните частици за приемане на спомагателни сведения за атмосферата на Сатурн. НАСА разчита, че до " гибелта " на сондата ще получи и детайлни данни за повърхността на планетата. По тематиката НАСА с изненадващо изобретение за региона сред Сатурн и пръстените й
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР