Американската космическа агенция възнамерява през 2024 година да изпрати на

...
Американската космическа агенция възнамерява през 2024 година да изпрати на
Коментари Харесай

Там има трилиони или защо НАСА така бърза отново да стъпи на Луната

Американската галактическа организация има намерение през 2024 година да изпрати на Луната галактически модул, а след още четири години и екип астронавти. Започнало е съставянето на тактиката, като НАСА желае да стартира усвояването на естествения сателит на Земята колкото се може по-бързо.
Внезапни промени
В края на 2017 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп показа инструкция, с която прикани НАСА още веднъж да изпрати астронавти на Луната – за първи път след 1972 година. По това време задачата за „повтаряне на към този момент направеното“ не провокира възторг в галактическата организация.

През месец април стана ясно, че пилотирания полет към естествения сателит на Земята се отсрочва, а по-късно ръководителят на НАСА Джим Брайдънстайн се разпореди да бъде спряна и завършена работата по основаването на лунен роувър в границите на програмата Resource Prospector.

През месец август шефът на организацията ясно съобщи, че НАСА ще се завърне към лунния план, единствено в случай че задачата няма да се трансформира във финансова злополука. Той акцентира, че за сходна задача ще са нужни ракети за неведнъж потребление, както и галактически кораби и модули, които могат да се употребяват няколко пъти.

Но след половин година нещо се случи и отношението на Брайдънстайн към лунната задача внезапно се промени.

„Имаме потребност от галактически системи за неведнъж потребление. Ние се стремим към стабилно развиване, като в това време би трябвало да се работи бързо“ – съобщи Брайдънстайн по време на конференция на НАСА във Вашингтон.

Именно тогава той изрече думите, че „трябва колкото се може по-бързо да попаднем на Луната“. Брайдънстайн сподели още, че НАСА е подготвена по всевъзможен метод да форсира процеса по подготовката на лунната задача.



„Ние публично съобщихме на всички, с които работим взаимно, че ускорената работа по тази задача ще насърчаваме със великодушни финансови средства“ – сподели представителят на галактическата организация Томас Цурбухен, като неговите думи бяха представени от изданието The Verge.
Лунните запаси
Още през месец март тази година НАСА ще разгласи конкурс за създаването дизайна на лунния роувър, а през месеците май и юни има намерение да подпише първите контракти на суми от $300 хиляди до $9 милиона. Брайдънстайн съобщи, че НАСА е подготвена да работи взаимно както с задграничните компании, по този начин и с частните американски компании – Lockheed Martin, Blue Origin, SpaceX и Boeing.

Едновременно с това Съединени американски щати възнамерява да изпрати на Луната неголяма галактическа лаборатория за осъществяване на научни проучвания, в това число и за търсене на вода. Този план би трябвало да бъде сбъднат още до края на 2019 година.

Търсенето на вода е значим детайл от тази задача, тъй като без този запас колонизацията на Луната е на процедура невъзможна.

Но галактическата организация на Съединени американски щати има намерение да търси освен вода, само че и скъпи редкоземни метали. Брайдънстайн прави оценка най-близките вероятности от тази активност на десетки трилиони долари .



Засега не се знае, какво толкоз е намерено на Луната, че НАСА толкоз доста се разбърза. Интересно е, че напълно неотдавна и Илън Мъск сподели, че „Трябва да достигнем Луната колкото е допустимо по-бързо„, само че тогава медиите не обърнаха изключително внимание на тези думи. Явно в естествения сателит на Земята е намерено нещо ново, което си коства изразходването на толкоз доста запаси. Какво може да е това, вероятно ще разберем напълно скоро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР