Американската космическа агенция откри цяла слънчева система със същия брой

...
Американската космическа агенция откри цяла слънчева система със същия брой
Коментари Харесай

НАСА откри слънчева система със същия брой планети, какъвто има и нашата

Американската галактическа организация откри цяла слънчева система със същия брой планети, какъвто има и нашата.

Откриването на нова планета към звездата Кеплер-90, която наподобява на нашето лично слънце, значи, че отдалечената слънчева система има общо осем познати планети. И тези планети наподобяват на тези край нас: скалисти планети обикалят в орбита покрай звездата, с газова колоси по-далеч.

Звездата и нейното семейство от планети към този момент бяха известни, откакто бяха открити от галактическия телескоп Кеплер. Но пробивът пристигна, когато астрономите откриха новия свят, което беше направено посредством технологията на Гугъл за изкуствен интелект.

Компютър беше подготвен да прегледа данните от галактическия телескоп Кеплер и да търси сигнали, които могат да принадлежат на планетите. И открива нови планети в съществуващите системи, като вижда сигнали, които сякаш провокират интерес, само че са прекомерно слаби, с цел да бъдат видяни от хората.

Това допуска, че може да има скрити цели светове и слънчеви системи в данните, които към този момент сме събрали, само че които не сме забелязали, тъй като има толкоз доста сигнали, които да бъдат проследявани. Кеплер е събирал четири години данни за това какво има на небето и откри 150 000 звезди - доста повече, в сравнение с хората биха могли да видят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР