Американската космическа агенция НАСА ще отвори недокосвани проби от Луната,

...
Американската космическа агенция НАСА ще отвори недокосвани проби от Луната,
Коментари Харесай

НАСА ще покаже недокосвани проби от Луната

Американската галактическа организация НАСА ще отвори недокосвани проби от Луната, събрани от астронавтите от задачите „ Аполо”, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира "Асошиейтед прес ".

Пробите тежат общо 382 кг. и се съхраняват в галактическия център „ Джонсън” в Хюстън, Тексас. До тях ще имат достъп 9 американски научни екипа, като всеки от тях ще получи парченце от „ съкровището”.

Пробите са взети от 12-те астронавти, стъпили на Луната от 1969 година до 1972 година Някои от пробите са опаковани във вакуум още на естествения ни сателит и не са излагани на земна атмосфера. Други пък са замразени или съхранявани в хелий след кацането и не са докосвани от този момент.

В момента лабораторните експерти работят върху това по какъв начин да извадят мострите без да ги повредят. Общият брой на лунните образци е над 100 000. Някои от истинските 2200 проби са начупени на по-малки части за проучване.

Тази година означаваме 50-тата годишнина от първото кацане на Луната през 1969 година Тогава астронавтите Нийл Армстронг и Бъз Олдрин сполучливо се приземиха като част от задачата на „ Аполо 11”. Отговорният за представянето на лунните проби Райън Зайглър изясни, че проявлението на пробите в действителност инцидентно съответствува с годишнината.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР