Американската космическа агенция НАСА съобщи, че късно в сряда е

...
Американската космическа агенция НАСА съобщи, че късно в сряда е
Коментари Харесай

450-килограмов метеорит падна в Тексас

Американската галактическа организация НАСА заяви, че късно в сряда е паднал астероид с тегло 450 кг и диаметър 60 см, в Макалън, Тексас. Агенцията разгласява и карти, показващи хипотетичната зона на рухване на обекта.

„ Въпреки че метеоритите нормално се удрят в земната атмосфера с висока скорост, те се забавят, до момента в който пътуват през атмосферата, и се разпадат на дребни фрагменти, преди да паднат на земята. Метеоритите се охлаждат бързо и нормално не съставляват риск за обществеността “, се споделя в изказване на НАСА.

В изказването също по този начин се насочва молба, в случай че бъде открит откъс от астероид, да се извърнат към Смитсоновия институт, с цел да предадат падналото небесно тяло за проучване, заяви „ Дарик “.

„ Метеоритът, следен в небето над Макалън, припомня за нуждата НАСА и други организации да покачат нашето схващане и отбрана на Земята, да обединят научния и инженерния опит, с цел да реализиран прогрес в проучването на космоса от индивида, да интегрират земните и планетарните проучвания за задълбочаване на нашето схващане за Слънчевата система и да предизвикват сполучливите галактически задачи посредством понижаване на риска “, се споделя в изказването.

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР