Американската космическа агенция NASA планира тестовият полет на комерсиалния космически

...
Американската космическа агенция NASA планира тестовият полет на комерсиалния космически
Коментари Харесай

Тестовете на космическия кораб Dragon 2 на SpaceX ще се проведат през януари

Американската галактическа организация NASA възнамерява тестовият полет на комерсиалния галактически транспортен съд Dragon 2 на компанията SpaceX да се състоят на 7 януари 2019 година. Ще бъдат тествани всички системи на кораба, след което той ще се насочи към Международната Космическа станция. Това ще бъде първият орбитален полет на Dragon 2.

Ако тестванията преминат сполучливо, през лятото на 2019 година ще се състои пилотиран полет в границите на задачата Demo-2 . Уеб изданието SpaceNews заяви, че водачи ще бъдат астронавтите на NASA Робърт Бенкън и Дъглас Харли. Между задачите Demo-1 и Demo-2 компанията SpaceX е възнамерявала спомагателни полети, в това число за инспекция на системите при пораждане на екстрени обстановки. Един от тестванията е автоматизираното избавяне на екипажа при екстрено преустановяване на полета.

За пролетта на 2019 година е плануван и изпитателния полет на кораба CST-100 Starliner на компанията Boeing . Мисията се назовава Orbital Flight Test.

Ако тестванията на двата галактически кораба преминат сполучливо, то първият пилотиран полет на Crew Dragon ще се състои през месец юни 2019 година, а първият пилотиран полета на Boeing CTS-100 Starliner – през месец август същата година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР