Американската космическа агенция NASA отмени преждевременно изпитанията на най-мощните към

...
Американската космическа агенция NASA отмени преждевременно изпитанията на най-мощните към
Коментари Харесай

NASA отмени изпитанията на най-мощните ракетни двигатели

Американската галактическа организация NASA анулира прибързано тестванията на най-мощните все още ракетни мотори, с които се планираше да извърши задача, с която човек да стъпи още веднъж на ЛУната от 1972 година насам, оповестиха интернационалните организации.

Двигателите са били инсталирани на апаратура с височина 65 метра в центъра за тествания на NASA в щата Мисисипи. Те са били запалени в продължение на към минута, след което пробата е бил прибързано преустановен заради недостатък на главен съставен елемент. По график тестването е трябвало да продължи най-малко 8 минути, с цел да симулира полет в орбита. От организацията оповестиха, че са събрали задоволително информация, с цел да схванат тъкмо какъв е бил казусът и следва анализиране на данните.

Този тест трябваше да се организира още през ноември 2020 година, само че се  отлагаше няколко пъти.  Вероятно ще би трябвало да мине най-малко седмица, преди организацията да опита да възпламени моторите още веднъж.

Двигателите са планувани за ракетата Orion, като с тях тя би трябвало да развие близо 40 000 км/ч, с цел да се изстреля в орбита и да доближи Луната. Първоначално изстрелването на ракетата беше планувано за 2016 година, само че неведнъж беше отлагано. Правителството на президента Тръмп последно планираше да изпрати с нея хора още веднъж на Луната през 2024 година Новият президент Джо Байдън, който ще заеме позицията на 20 януари, не е удостоверил дали тази дата остава в проектите му. Разходите по плана се чака да доближат 9 милиарда $, към 30% над предварителните планове.

Към момента 12 души са стъпвали на Луната - в шест задачи на NASA сред 1969 година и 1972 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР