Американската космическа агенция НАСА обяви изненадваща смяна в ръководния си

...
Американската космическа агенция НАСА обяви изненадваща смяна в ръководния си
Коментари Харесай

Сменят ръководството на НАСА заради плановете на Тръмп да върне САЩ на Луната

Американската галактическа организация НАСА разгласи изненадваща промяна в управителния си екип, обвързвана с амбициозните проекти на президента Доналд Тръмп да върне Съединените щати на Луната най-късно през 2024 година, съобщи Ройтерс.

Проектът "Артемис " или "Артемида " ще е първият опит човек да стъпи на естествения спътник на Земята след 1972 година, когато е сбъднат последният полет от програмата "Аполо " или "Аполон ".

От поста му на началник на дирекцията за пилотирани проучвателен задачи в НАСА е отхвърлен Бил Гърстънмайер. Предполага се, че това е поради множеството предстоящи отлагания на разнообразни стадии от програмата "Артемида " и увеличени разноски. Например ракетата притежател на "Боинг " се чака да коства 8 милиарда $, което е с 30% по-скъпо от плануваното.

Междувременно в Пасадена, щата Калифорния, се състоя премиера на интерактивно шоу "Аполо 11 ". Там бяха двама стъпвали на Луната астронавти. Ето какво сподели един от тях - Чарли Дюк: "Чувствах се като вкъщи! Красиво беше! Като малко дете бях, което отваря подаръците си на Коледа! Забавно беше!! ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР