Американската корпорация Tesla възобнови днес работа в завода си за

...
Американската корпорация Tesla възобнови днес работа в завода си за
Коментари Харесай

Tesla възобнови производството си в Калифорния въпреки забраната на местните власти

Американската корпорация Tesla възобнови през днешния ден работа в завода си за произвеждане на електрически автомобили във Фримонт, щата Калифорния, макар възбраната на управляващите, наложена поради разпространяването на новия ковид, предадоха осведомителните организации, като се позоваха на притежателя на Tesla Илон Мъск.

" Tesla възобновява през днешния ден произвеждане, макар разпорежданията на окръг Аламеда ", написа Мъск в Туитър. Той уточни, че самият той се намира в завода и прикани управляващите да арестуват единствено него, в случай че се решат на сходна стъпка.

Заводът на Мъск във Фримонт прекрати активност на 23 март според предписание, касаещо шест окръга от залива на Сан Франциско, като задачата беше да се спре разпространяването на новия ковид.

Асошиейтед прес оповестява, че през днешния ден паркингът на завода е бил съвсем цялостен.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи, че той и здравните управляващи ще беседват с представители на Tesla, осведоми Ройтерс. Нюсъм сподели, че заводът би следвало да възобнови работа идната седмица.

В завода във Фримонт работят 10 000 души, отбелязва АП.

Преди няколко дни Илон Мъск заплаши да реалокира седалището на компанията и бъдещите си планове в Тексас/Невада, поради това, че управляващите в окръг Аламеда му пречат да възобнови производството. Корпорация Tesla е подала тъжба в съда, в която показва, че рестриктивните мерки в окръг Аламеда не може да бъдат по-рестриктивни от щатските разпореждания. Мъск уточни, че на други места в страната на автомобилните производители е било позволено да възобновят активността си, напомня Българска телеграфна агенция.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм неколкократно е заявявал, че окръзите могат да постановат по-строги ограничения. Окръг Аламеда е един от шестте в залива на Сан Франциско, които първи постановиха възбрана за излизане от вкъщи в средата на март поради пандемията, напомня АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР