Американската корпорация Ксерокс (Xerox) започва да произвежда апарати за изкуствено

...
Американската корпорация Ксерокс (Xerox) започва да произвежда апарати за изкуствено
Коментари Харесай

Ксерокс ще прави еднократни респиратори, Тойота – маски

Американската корпорация " Ксерокс " (Xerox) стартира да създава апарати за изкуствено обдишване за еднократна приложимост, а японският автомобилостроител – защитни маски, поради разпространяването на ковид.

" Ксерокс " заяви, че ще работи по респираторите в съдействие с компанията Вортран медикъл (Vortran Medica). Апаратите ще бъдат предопределени за лечебни заведения и екипи на спешна помощ, които се борят за живота на пациенти, инфектирани с новия ковид.

Двете компании възнамеряват бързо и в тясно съдействие да се оправят с дефицита на респиратори, нужни за обдишване на пациенти, се показва в известието на корпорацията.

Очаква се, че през април те да произведат към 40 000 респиратора за еднократна приложимост, а през юни месечният потенциал да доближи 150 000 - 200 000 бройки. Компаниите възнамеряват през идните месеци да произведат към 1 милион апарата.

Защитните маски, които " Тойота Мотор " счита да създава, ще пазят освен устата на носещия ги, а цялото лице като тип транспарантен шлем, заяви яповската социална телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР