Американската корпорация Johnson and Johnson беше осъдена да заплати 4,69

...
Американската корпорация Johnson and Johnson беше осъдена да заплати 4,69
Коментари Харесай

Осъдиха Johnson and Johnson заради причиняваща рак козметика, ще има обжалване

Американската корпорация Johnson and Johnson беше наказана да заплати 4,69 милиарда $ обезщетение на 22 дами, които настояват, че са болни от рак, породен от козметични артикули на компанията, оповестява Bloomberg.
Сумата съставлява шестото най-високо обезщетение присъждано в миналото в Съединени американски щати. Решението е взето от съд в щата Мисури с цялостно единогласие от правосъдните заседатели, прецизира БГНЕС.
Говорител на компанията е определил присъдата по делото като несправедлива и е декларирал, че ще бъде обжалвана. Освен това от компанията са подчертали, че продуктите им не предизвикват рак.
Johnson and Johnson са упрекнати в машинация и прикриване на информация, че част от продуктите им могат да нанесат непоправими вреди на здравето. В Съединени американски щати против компанията към този момент са заведени няколко хиляди желае. Ищците настояват, че козметичните артикули на компанията са имали в състава си азбестов прахуляк, която е потвърдено мощно канцерогенен и предизвиква рак на яйчниците.
Основаната през 1886 година Johnson and Johnson корпорация е една от най-големите производители козметични и санитарни артикули и здравно съоръжение в света. За 2016 година оборотът на компанията е в размер от над 72 милиарда американски $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР