Американската корпорация Гугъл свали от сайта си за видеосподеляне Ютюб

...
Американската корпорация Гугъл свали от сайта си за видеосподеляне Ютюб
Коментари Харесай

Google свали от YouTube рекламата за протести, организирани от Навални, срещу пенсионната реформа в Русия

Американската корпорация Google смъкна от уеб страницата си за видеосподеляне Ютюб рекламата на 80 клипа с апели за присъединяване в митингите против идното повдигане на пенсионната възраст в Русия, проведени по самодейност на опозиционера Алексей Навални. Това заяви на уеб страницата си съветската редакция на Би Би Си.

В момента Навални изтърпява наказване - административен арест, като уредник на забранен протест в Москва през януари. Новата му акция е планувана за през днешния ден. Властите в множеството градове, където се плануват митинги, ги дефинират като противозаконни.

За възбрана да се популяризира протестната акция настояха пред Google съветската ЦИК и други ведомства, по-специално прокуратурата. Според тях въпросната реклама може да се пояснява като "груба интервенция в съветските избори ".
Самите клипове с апели за присъединяване в митингите към момента са налични на Ютюб; неразрешена е рекламата им, посочи за Би Би Си Леонид Волков, сподвижник на Навални.

"Въвели бяхме настройки за целева реклама по райони. Сред жителите на Красноярск рекламирахме акцията в Красноярск, в Липецк - за техния град и т. н. Общо 80 клипа за 80 града " в Русия, изясни той.
Google съобщи пред Интерфакс, че изисква рекламодателите да работят съгласно локалните законодателства и рекламната политика на компанията. Волков обаче разкритикува американската корпорация, която съгласно него за пръв път в историята си "е удовлетворила противозаконните условия на съветските управляващи и е махнала платената ни реклама за митинга на 9 септември ".

Волков заяви пред Интерфакс, че екипът на Навални към този момент е написал публично недоволство до Google, а ще апелира решението за блокиране на рекламата и пред съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР