Американската корпорация Гугъл спира бизнес сътрудничеството с китайската компания Хуавей.

...
Американската корпорация Гугъл спира бизнес сътрудничеството с китайската компания Хуавей.
Коментари Харесай

Гугъл блокира приложенията си за Хуавей

Американската корпорация Google стопира бизнес съдействието с китайската компания Хуавей. Причината е, че Съединени американски щати включиха преди дни Хуавей в черен лист на американското държавно управление.
Това значи, че устройствата на китайската компания няма да получават актуализации за операционната система Android. Освен това притежателите на такива смарт телефони ще изгубят достъп до приложенията на Google като Гугъл Play и Gmail.
Отбелязва се, че за устройствата на китайската компания ще продължи да се предлага версия на операционната система Android с отворен код, която е свободно налична.
Припомняме, че абсурдът с Хуавей избухна, откакто ЦРАУ упрекна китайския колос, че получава държавно финансиране от китайските управляващи. Вашингтон счита, че от Хуавей събират секрети данни при използването на устройствата им. Американските управляващи неведнъж приканиха европейските си сътрудници да помислят за целесъобразността на присъединяване на китайски компании в развиването на 5G мрежи в Европа.
Миналата седмица президентът Доналд Тръмп подписа декрет, с който разгласи " национално изключително състояние " във връзка със заканите при потреблението на осведомителните технологии. Министърът на търговията е получил напътствие да не разрешава покупко-продажби, които съставляват недопустим риск за националната сигурност на Съединени американски щати или за сигурността на американските жители.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР