Американската корпорация Google ограничава достъпа на втория по големина производител

...
Американската корпорация Google ограничава достъпа на втория по големина производител
Коментари Харесай

Google ограничава достъпа на Huawei до операционната система Android

Американската корпорация Гугъл лимитира достъпа на втория по величина производител на смартфони в света Huawei до своите технологии и програмен продукт, откакто компанията бе добавена към " черния лист " на американското държавно управление. 

Това значи, че новите модели на китайския телекомуникационен колос Huawei най-вероятно ще изгубят достъп до някои приложения на Гугъл, като YouTube и Гугъл Maps. Сегашните устройства на Huawei пък няма да получават актуализации за операционната система Android.

В бъдеще устройствата на Huawei ще могат да употребяват единствено свободно наличната версия на операционната система Android, която е с отворен код. 

От Гугъл обявиха, че просто се преценяват с решението на американското държавно управление да добави Huawei към листата с компании, с които американските компании не могат да работят, в случай че нямат лиценз от държавното управление. Все още няма коментар от Huawei.

Китайската компания е подложена на критика все по-често от западни страни, отпред със Съединени американски щати, поради съмнения, че устройствата ѝ могат да бъдат употребявани за подслушване и наблюдаване от китайското държавно управление. Редица страни блокираха присъединяване на Huawei в развиването на 5G мрежи в Европа.

От Huawei изрично отхвърлиха обвиняванията и обявиха, че работата им е самостоятелна от китайското управляващите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР