Американската корпорация Google спира бизнес сътрудничеството с китайската компания Huawei,

...
Американската корпорация Google спира бизнес сътрудничеството с китайската компания Huawei,
Коментари Харесай

Google спира бизнес сътрудничеството с Huawei

Американската корпорация Гугъл стопира бизнес съдействието с китайската компания Huawei, откакто последната беше включена в „ черния лист “ на американското държавно управление, съобщи Ройтерс, представена от РИА Новости.
За китайска компания достъпът до технологиите и софтуера на Гугъл ще бъде стеснен. Това значи, че устройствата на Huawei няма да получават актуализации за операционната система Android. Освен това притежателите на такива смарт телефони ще изгубят достъп до приложенията на Гугъл като Гугъл Play и Gmail.
Отбелязва се, че за устройствата на китайската компания ще продължи да се предлага версия на операционната система Android с отворен код, която е свободно налична.
Скандалът с Huawei избухна откакто Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати /ЦРУ/, упрекна компанията, че е получила държавно финансиране от китайските управляващи. Преди това Съединените щати и Австралия обвинихаHuawei в механически шпионаж и събирането на секрети данни при приложимост на устройствата им. Американските управляващи неведнъж приканиха европейските си сътрудници да помислят за целесъобразността на присъединяване на китайски компании в развиването на 5G мрежи в Европа.
Американското министерство на търговията има намерение да сложи Huawei и 70 от неговите подразделения в „ черния лист за действия, застрашаващи националната сигурност на Съединени американски щати ". Компанията отговори, че е подготвена да подписа съглашения с редица страни, в това число с Англия, за попречване на шпионажа, с цел да получи достъп до контракти, свързани с развиването на 5G мрежи.
Доналд Тръмп подписа в сряда декрет за оповестяване на "националното изключително състояние " във връзка със заканите при потреблението на осведомителните технологии. Министърът на търговията е получил напътствие да не разрешава покупко-продажби, които съставляват недопустим риск за националната сигурност на Съединени американски щати или за сигурността на американските жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР