Американската корпорация Боинг представи пред НАСА проект за апарат за

...
Американската корпорация Боинг представи пред НАСА проект за апарат за
Коментари Харесай

Боинг представи проект за апарат, с който астронавти да кацнат на Луната

Американската корпорация " Боинг " показа пред НАСА план за уред за пилотирано кацане на повърхността на Луната, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Модулът с работно име " Human Lander System " (HLS) - ( " Система за кацане на хора " ), се състои от две елементи, едната за кацането на Луната, а другата за издигане на орбита. По замисъла на " Боинг " и двата детайла ще бъдат изстрелвани с една тежка ракета-носител " Space Launch System " (SLS) - " Спейс лонч систем ", с цел да се заобикалят затруднения поради спомагателни изстрелвания и съществуване на няколко апарата по едно и също време на лунна орбита.

Апаратът ще може да се скачва с разработваната по поръчка на НАСА окололунна станция " Гейтуей " и с галактическия транспортен съд " Орион " на компанията " Локхийд Мартин ". Повечето основни технологии в него са заети от разработвания от " Боинг " транспортен съд " Старлайнър " (CST-100 Starliner).

Според плана на " Боинг " задачата за кацане на Луната ще бъде разграничена на пет сериозно значими стадия, вместо на 11.

НАСА разгласи напролет, че новата лунна стратегия се назовава Артемида. Тя ще се състои от три стадия. Първият планува непилотиран полет с кораба " Орион " към Луната и връщането му на Земята. Той е плануван за втората половина на 2020 година Вторият стадий е циркулиране на Луната с екипаж на борда през 2022 година През третия стадий НАСА разчита да спусне астронавти на Луната през 2024 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР