Американската компания за онлайн търговия Амазон (Amazon) обяви, че приходите

...
Американската компания за онлайн търговия Амазон (Amazon) обяви, че приходите
Коментари Харесай

Въпреки извънредните разходи Амазон печели от пандемията повече от очакваното

Американската компания за онлайн търговия Амазон (Amazon) разгласи, че приходите й през второто тримесечие на годината са се нараснали с 40 на 100 до близо 89 милиарда $, а чистата й облага се е удвоила на 5,2 милиарда $, тъй че компанията наподобява е огромният печеливш от пандемията, съобщи Франс прес.

Резултатите, които значително надвишават упованията, бяха приветствани на борсата и цената на акциите на компанията се усили с 5 % в електронната търговия след затварянето на борсата.

Създадохме над 175 000 работни места от март насам и сме на път да създадем 125 000 работни места непрекъснати, означи в официално съобщение шефът на компанията.

Карантинните ограничения поради ковид направиха Амазон още по-популярна и вездесъща в всекидневието на милиони хора. По време на здравната рецесия групата е нараснала потенциала си за доставки със 160 %. Облачната й услуга AWS е генерирала доходи от близо 11 милиарда $, отбелязва Агенция Франс Прес.

Шефовете на "Гугъл ", "Амазон ", "Фейсбук " и "Епъл " се явиха на чуване в американския Конгрес

През април създателят на международната платформа за електронна търговия Джеф Безос разгласи, че ще влага оперативната облага от 4 милиарда $ от първото тримесечие в битката със здравната рецесия - от обезпечаването на защитни средства до увеличение на заплатите на чиновниците.

За третото тримесечие компанията е планувала 2 милиарда $ разноски, свързани с ковид. Групата чака оперативна облага сред 2 и 5 милиарда $ за актуалното тримесечие, при 3,2 милиарда за същия интервал на предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР