Американската компания Юбeр е платила 100 000 долара на хакери,

...
Американската компания Юбeр е платила 100 000 долара на хакери,
Коментари Харесай

"Юбер" е платила на хакери 100 000 долара, за да прикрият мащабна кражба на данни

Американската компания " Юбeр " е платила 100 000 $ на хакери, с цел да запазят в загадка огромен пробив, изработен предходната година и разкрил персонална информация от към 57 милиона регистрации в системата на транспортната услуга. Това заяви самият основен изпълнителен шеф Дара Хосровшахи, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Уволнени са двама чиновници, виновни за реакцията при хакерската офанзива, уточни Хосровшахи, който през август размени на поста съоснователя на " Юбер " Травис Каланик, подал оставка през юни. " Нищо от това не биваше да се случва и няма да се извинявам ", написа новият шеф в блог.

В архива е проникнато през октомври 2016 година, само че Хосровшахи съобщи, че е научил за това едвам наскоро.

Откраднатите данни включват имената, електронните адреси и мобилните телефони на клиенти на " Юбер " по целия свят, както и имената и номерата на шофьорските книжки на 600 000 американски водачи, посочи шефът. По думите му към днешна дата две лица, управлявали ответните ограничения, взети по отношение на случая, към този момент не работят в компанията.

Кибератаката е следващият проблем за " Юбер " на фона на изказванията за полови похищения, делото за кражба на комерсиална загадка и множеството федерални наказателни следствия, чиято връхна точка бе напускането на Каланик през юни, отбелязва " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР