Американската компания Whiting Petroleum“, специализирана в добива на шистов нефт,

...
Американската компания Whiting Petroleum“, специализирана в добива на шистов нефт,
Коментари Харесай

Американска компания за добив на нефт започна процедура по банкрут

Американската компания „ Whiting Petroleum “, профилирана в добива на шистов петрол, разгласи начало на процедура по фалит, заяви „ The Wall Street Journal “, представен от БНР. Това е първата огромна компания в тази област, която е подхванала сходни ограничения на фона на срутва на цените на енергийните запаси.

На уеб страницата на компанията е оповестено известие, съгласно което стартира развой на „ финансово преструктуриране “.

„ В салдото на компанията има повече от 585 милиона $ и тя продължава да работи в естествен режим без смяна за доставчиците, сътрудниците или чиновниците “, се акцентира в документа.

Задлъжнялостта на „ Whiting Petroleum “ е към 2,2 милиарда $.

Според представители на компанията, на решението е повлияло „ забележителното смъкване на цените на нефта и газа “, провокирано от разногласието сред Саудитска Арабия и Русия, както и от спада в търсенето, провокиран от разпространяването на ковид. Акциите на компанията след оповестяването на банкрута поевтиняха с към 45 % и сега се търгуват за 0,39 $ за акция.

Изданието акцентира, че „ Whiting Petroleum “ е първата огромна компания, профилирана във фракинга, която е претърпяла срив поради спада в цените на нефта. Много други огромни компании, работещи в тази област, към този момент са натрупали солидни отговорности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР