Американската компания VF Corporation, владееща много известни марки спортно и

...
Американската компания VF Corporation, владееща много известни марки спортно и
Коментари Харесай

Две известни марки джинси се отделят в самостоятелна фирма

Американската компания VF Corporation, владееща доста известни марки спортно и работно облекло, разгласи за решението си да отдели в обособена компания джинсовите си марки. Новата компания ще се търгува на борсата.

Отделянето се възнамерява да се организира по пътя на необлагаемо с налози систематизиране на акциите на новата компания сред акционерите на VF. Очаква се интервенцията да бъде приключена през първата половина на 2019 година, се споделя в оповестеното от компанията прессъобщение.

В новата компания ще влязат такива известни марки джинсови дрехи като Wrangler и Lee, а по този начин също и Rustlers и Rock and Republic. Предвижда се годишните доходи на компанията да надвишават $2,5 милирада.

Очаква се след разделянето двете компании да получат полза от по-голямата стратегическа специализация, а по този начин също и от опростяване на управническата конструкция.

По-рано The Wall Street Journal писа, че корпорация VF Corporation преглежда опцията да продаде марките джинси Lee и Wrangler поради спад в продажбите на този тип облекло. Както отбелязва изданието, продажбите на джинси в Съединени американски щати непрестанно понижават: от оборот за $18,8 милиарда през 2013 година на $16,2 милиарда през 2017 година.

Специално за VF продажбите на джинсово облекло през предходната година са представлявали $2,66 милиарда, а облагата - $422 милиона.

VF Corporation е учредена през 1899 година и е водач в областта на брандираното облекло. Към главните марки на компанията, с изключение на Wrangler, Lee и Rustler, се отнасят The North Face, Vans, Timberland, Napapijri, Eagle Creek, Dickies, Kodiak и Red Cap.

Акциите на VF през днешния ден едва реагират на тези вести в хода на предварителната търговия в понеделник. От началото на годината капитализацията на компанията е скочила с 30%, до $29,16 милиарда. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР