Американската компания "Уестинг Хоус" ще ремонтира 5 и 6 блок

...
Американската компания "Уестинг Хоус" ще ремонтира 5 и 6 блок
Коментари Харесай

Американската Уестинг Хаус ще ремонтира блок 5 и 6 на АЕЦ Козлодуй

Американската компания "Уестинг Хоус " ще ремонтира 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй ", стана ясно от известие на електроцентралата.

Договорът за удължение живота на двата блока е подписан в четвъртък и е със период за осъществяване 36 месеца и като подизпълнители са включени и български компании.

"АЕЦ “Козлодуй” подписа контракт с “Уестингхаус Енерджи Систъмс ООД – клон България” КЧТ за мигриране на компютърна информационно-управляваща система Ovation на 5 и 6 блок към най-ново потомство платформа Ovation. В размера на контракта е планувано в система Ovation да бъдат интегрирани системата за образна индикация на параметрите за сигурност и симптомно насочените спешни указания, както и да бъде осъществена частична рационализация на Пълномащабния симулатор за блокове ВВЕР-1000 ", прецизират от АЕЦ "Козлодуй ".

Това пък ще обезпечи безвредната и ефикасна употреба на компютърната информационно-управляваща система в идващите години, както и задоволително авариен потенциал за нейното бъдещо уголемение при нужда. Новата ръководеща система дава отговор на най-високите модерни постижения в сферата за отбрана на системи за надзор и ръководство в АЕЦ от кибер офанзиви и надвишава използваните все още стандарти в тази област. Автоматичната система, която се употребява за ръководство на софтуерните процеси в атомната централа, е от ново потомство, с което се подсигурява надеждната работа на 5 и 6 блок по време на дълготрайната употреба на нуклеарните мощности в идващите 30 години.

Работи се за кадрово застраховане на АЕЦ "Козлодуй "

Съобщение за подписания контракт имаше и на уеб страницата на "Уестинг Хоус ". Оттам показват, че дигитализацията и есплоатацията на капиталовия нуклеарен флот е ключава за клиента.

"Имаме удоволствието да подкрепим Козлодуй 5 и 6 в техните старания да употребяват най-хубавите налични технологии и да доставят стопански и чиста сила на България за десителетия напред ", се споделя още в известието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР