Американската компания Uber отчете рекордни загуби през второто тримесечие на

...
Американската компания Uber отчете рекордни загуби през второто тримесечие на
Коментари Харесай

Uber уволни над 400 служители на фона на рекордни загуби

Американската компания Uber регистрира рекордни загуби през второто тримесечие на 2019 година, което докара до освобождението от служба на 435 чиновници по целия свят. Съкращенията са засегнали 265 чиновници от инженерния отдел и 170 чиновници от продуктовия отдел. Около 85% от тях живеят в Съединени американски щати, 10% в Азиатско-Тихоокеанския район, а останалите в Европа, Африка и Близкия изток. Делът на уволнените е 8% от общия брой чиновници в съответните звена.

Това е вторият случай на всеобщи съкращения в Uber през актуалната година откакто в края на юли 400 души изгубиха работата си, една трета от които бяха от маркетинговия отдел на компанията. Уволненията се правят на фона на рекордни загуби на Uber през второто тримесечие на актуалната година в размер на 5.2 милиарда $ по отношение на 878 милиона $ загуби за същия интервал на предходната година. Според The ​​Wall Street Journal такава голяма загуба се дължи на обстоятелството, че Uber отпусна 3.9 милиарда $ за компенсиране на разноските, свързани с първичното обществено предложение, което организира при започване на май на фондовата борса в Ню Йорк. Сега разноските на американската компания нарастват стремглаво, което води до стесняване на акциите.

Uber е онлайн услуга за споделено пътешестване, която разрешава на потребителите да употребяват услугите на водачите на частни коли посредством приложение на мобилен телефон. Базираната в Сан Франциско компания, учредена през 2009 година, към този момент оперира допълнително от 500 града в близо 80 страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР