Американската компания "Тесла" (Tesla) пусна на пазара дългоочаквания си "Модел

...
Американската компания "Тесла" (Tesla) пусна на пазара дългоочаквания си "Модел
Коментари Харесай

Тесла пусна електрическия си автомобил за масите

Американската компания "Тесла " (Tesla) пусна на пазара дълго чакания си "Модел 3 " - електрическата кола, планувана за всеобщия пазар.

Първата партида от колите излезе от завода на компанията във Фримонт, Калифорния, и беше предадена на новите притежатели, които са най-вече чиновници на компанията.

ВИЖТЕ "МОДЕЛ 3 " В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Началната цена на "Модел 3 " е 35 000 $. За съпоставяне, досегашните модели на "Тесла " - "Model S " и "Model X " стартираха на пазара с цена от 80 000 $, което ги превръщаше в облага единствено за най-заможните хора.

Към момента към 500 000 души са внесли депозит за "Модел 3 ". Ако от "Тесла " създават и осъществят на пазара подобен брой коли всяка година, то продажбите им ще задминат тези на БМВ, Мерцедес и Лексус, разяснява Би Би Си.

Плановете на притежателя на компанията Илон Мъск са заводът му да създава

по 5000 броя от новия автомобил на седмица до края на тази година и по 10 000 при започване на 2018.

Хората, които сега купуват "Модел 3 " са уведомявани да чакат колите си следващата година.

Батерията на колата ще устоя 354 километра на едно зареждане. Дизайнът на купето е извънредно банален, като с изключение на кормилото, разполагаем на водача е единствено един екран, който заменя цялото табло.

Миналата седмица държавното управление на Англия разгласи проект за запрещение на колите с горивен мотор до 2040 година. Подобен проект има и във Франция.

От друга страна, производителите на електроавтомобили срещат проблеми в Съединени американски щати, където някои от щатите обмислят преустановяване на преференциите (като отпадане на пътен данък) за притежателите им.

Най-продаваните коли за първите пет месеца

Само „ телевизор” и волан в интериора на Tesla Model 3

"Тесла " са застрашени и от отпадане на държавните дотации за производството им.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР