Американската компания Тесла“ на Илон Мъск губи по около 6500

...
Американската компания Тесла“ на Илон Мъск губи по около 6500
Коментари Харесай

„Тесла“ губи по няколко хиляди долара на всяка минута


Американската компания „ Тесла “ на Илон Мъск губи по към 6500 $ ежеминутно, пресметна „ Блумбърг “.

Ако компанията в близко бъдеще не притегли в допълнение финансиране, то в края на 2018 година тя няма да има налични средства.

Вече пет тримесечия подред „ Тесла “ е на алено. В края на 2017 година компанията разполагаше с 3,4 милиарда $ налични средства, освен това дългът й беше съвсем три пъти по-голям – 9,4 милиарда $.

През ноември предходната година „ Тесла Мотор “ регистрира най-голямата в историята си загуба, която доближи 671 милиона $ против 22 милиона $ облага година по-рано. Тези загуби бяха обяснени с разноските за развиването на първия модел за всеобщия пазар Model 3 и покриването на търсенето на Model S и Model X.

През януари „ Тесла “ показа нова система за заплащане на Илон Мъск, която е за идващите 10 години. Според нея той няма да получава обезпечени пари за своята работа. Илон Мъск ще може да разчита на заплащания единствено, в случай че финансовите индикатори на компанията отговорят на плануваните.

За да получи първия си транш, той би трябвало да усили капитализацията на „ Тесла “ до 100 милиарда $ от днешните 49,7 милиарда.

В класацията на най-богатите хора на света на „ Форбс “, излязла през март, сложи Мъск на 54 място със положение от 19,9 милиарда $. По данни на Bloomberg Billionaires Index положението му е 19,5 милиарда, което го слага на 48 място. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР