Американската компания SpaceX избра първия турист, който ще отиде на

...
Американската компания SpaceX избра първия турист, който ще отиде на
Коментари Харесай

SpaceX избра първия си лунен турист

Американската компания SpaceX избра първия екскурзиант, който ще отиде на странствуване към Луната. Това е японският милиардер и колекционер на модерно изкуство Юсаку Маедзава.
42-годишният Маедзава е създател и началник на интернет уеб страницата „ Зозо “, посредством който можете да си поръчате дреха, ушита особено за вас. Състоянието на японския предприемач се прави оценка от „ Форбс “ на 3 милиарда $. Той е един от най-богатите хора в Страната на изгряващото слънце, съобщи БГНЕС.
Маедзава показа, че постоянно е мечтал за подобен полет. „ Най-накрая мога да заявя: избраха ме за полет до Луната “, сподели той пред публицисти. По предварителна информация полетът ще се състои през 2023 година
Пресконференцията се състоя в централата на SpaceX в Хоторн, щат Калифорния и беше предавана непосредствено на уеб страницата на компанията. Собственикът на SpaceX Илон Мъск заяви, че галактическият транспортен съд с Маедзава ще бъде изведен с ракета-носител Big Falcon Rocket, която към момента е в етап на произвеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР