Американската компания Space X се отказва от плановете си за

...
Американската компания Space X се отказва от плановете си за
Коментари Харесай

SpaceX се отказа да обновява ракетата Фалкон-9

Американската компания Space X се отхвърля от проектите си за обновяване на втората степен на ракетата-носител "Фалкон-9 ", заяви нейният началник Илон Мъск, представен от ТАСС.

"Space X не има намерение да трансформира втората степен на ракетата "Фалкон -9 " за повторното й потребление ", написа в Twitter Мъск. Той посочи, че вместо това ще бъде ускорена създаването на галактическата транспортна система "Биг Фалкон Рокет " /БФР/, чиито нов дизайн бил удивителен.

Миналата седмица Мъск заяви, че Space X ще обнови втората степен на "Фалкон 9 " по образеца на "Биг Фалкон Рокет ". Първият орбитален полет на модификацията беше заплануван за месец юни.

БФР е план за свръхтежка ракета-носител, способна да изведе в орбита до 100 тона потребен товар. Тя се състои от ускорител и транспортен съд, който би трябвало да има личен мотор и да е кадърен да транспортира товари и пасажери. Предполага се, че тази система ще може да бъде употребена неведнъж.

"Фалкон-9 " е двустепенна ракета-носител от тежък клас. Нейната височина е 70 метра при диаметър 3,66 метра и при стартова маса до 550 тона. Нейната товароподемност е 8,3 тона на геопреходна орбита и 22,8 тона на ниска опорна орбита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР