Американската компания Sequenom Laboratories прави в България генетични тестове на

...
Американската компания Sequenom Laboratories прави в България генетични тестове на
Коментари Харесай

Американска компания прави генетични тестове в България на бебето по време на бременност


Американската компания Sequenom Laboratories прави в България генетични проби на бебето по време на бременност. „ Ние предлагаме най-широката сбирка проби и оценка на целия геном на бебето до разкриване на характерни положения. Прави се разбор на най-често срещаните генетични аномалии в плода “, съобщи представителят на компанията у нас Даниела Мирчева, шеф на Cellsgenetics и „ Тъканна банка Садаса 2007 “. Пробите са кръвни, неинвазивни и не крият опасности. Те се изпращат в Съединени американски щати за проучване, като резултатите излизат в рамките до 10 дни. След това се валидират в България. При проблеми се обезпечава консултация с български генетици, изясни Мирчева. Според нея от ден на ден българки стартират си вършат генетични проби, тъй като по този метод са по-спокойни, че ще родят крепко бебе. Самите лекари също ги предлагат, акцентира тя.
Тестът MaterniT GENOME на Sequenom Laboratories е единственият пренатален кръвен тест, предлаган към днешна дата, който може да проучва всяка хромозома на бебето и да дефинира дублиращи се или изчезнали елементи от хромозомите или други промени. Голяма част от тези хромозомни аномалии могат да окажат съществено въздействие върху здравето на плода. Само с едно взимане на кръв, още в 10-тата седмица от бременността, пробата MaterniT GENOME дава изчерпателна информация за хромозомите на плода, без риск от импровизиран аборт, който е налице при инвазивна процедура. Неинвазивният, създаден в лаборатория тест MaterniT21™ PLUS, е предопределен за дами с нараснал риск от фетални хромозомни аномалии, сподели Дора Бояджиева, управител “Продажби “.
Пациентка с позитивен резултат от тестванията следва да бъде ориентирана към експерт по генетика за удостоверение на резултатите от теста. Тестовете разпознават Сиднром на Даун, Синдром на Едуардс, Патау, Тризомия 16 и 22, Синдром на Търнър, Клайнфелтер, на тройна X-хромозома, Синдром на XYY, ДиДжордж, котешко мяукане, делеция, Синдроми на Ангелман, Прадер Вили, Якобсен, Лангер-Гидион, Волф-Хиршхорн и други
Sequenom Laboratories е първата компания, която предлага обособени благоприятни условия за неинвазивно пренатално тестване. Акредитирана е от Колегията на американските патолози (CAP) и сертифицирана по CLIA - лаборатория за молекулярна диагностика, отдадена на подобряването на резултатите на пациентите посредством предложение на революционни, създадени в лабораторни условия проби за голям брой пренатални положения. Компанията е основана през 2011 година в Сан Диего, Съединени американски щати. Към днешна дата оперира в 57 страни по света, като е обслужила над 255 000 клиенти. Оторизиран представител на Sequenom Laboratories за България е CELLSGENETICS, която е благосъстоятелност на „ Тъканна банка Садаса 2007 “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР