Американската компания Rivian привлече инвестиции в размер от 2.5 млрд.

...
Американската компания Rivian привлече инвестиции в размер от 2.5 млрд.
Коментари Харесай

Стартъп привлече $2.5 млрд. инвестиции в надпревара да пусне електрически пикап преди Tesla

Американската компания Rivian притегли вложения в размер от 2.5 милиарда $, с които да финансира стартирането на първи сериен напълно електрически пикап доникъде на идната година. По този метод малко известният все още стартъп може да изпревари премиерата на Cybertruck на главния производител в сектора Tesla, която по проект би трябвало да е в края на 2021 година Сред вложителите на Rivian са колосът в онлайн извършването на покупки Amazon, един от световните водачите в ръководството на активи Blackrock, а също по този начин и Soros Fund Management, T. Rowe Price и други.

Това е следващ рунд на финансиране за компанията, която към този момент има набрани 6 милиарда $, откакто през декември 2019 година беше подкрепена с 1,3 милиарда $, а преди този момент с други 2.2 милиарда $.

Компанията трябваше да показа пикап и SUV, които бяха отсрочени заради световната пандемия. Освен това Amazon е поръчала Rivian да й създаде 100 000 транспортни автомобила в границите на идващите 10 години. 10 000  от тях би трябвало да са подготвени до 2022 година, оповестява CNBC. Компанията ще създава колите си в някогашен цех на Mitsubishi в Нормал, щата Илинойс, който придобива за 16 млн. $ през 2017 година Отделно са изхарчени над 750 млн. $ за реновирането и обзавеждането на индустриалния център. Rivian е учредена през 2009 година и все още няма стартирано серийно произвеждане на коли, само че в компанията работят 2400 души.

Годишно в Съединени американски щати се продават над 3 млн. пикапа, като общия размер на пазара възлиза на над 100 милиарда $ годишно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР