Американската компания Ossia получи наградата за най-добрия иновационен продукт по

...
Американската компания Ossia получи наградата за най-добрия иновационен продукт по
Коментари Харесай

Forever Battery: батерия с безжично зареждане

Американската компания Ossia получи премията за най-хубавия иновационен артикул по време на CES 2018. Наградата бе връчена за устройството „Forever Battery“ – кръгли акумулатори с безжично зареждане от разстояние до 10 метра. Засега се оферират модели за разнообразни датчици и отдалечени, само че скоро ще бъде показана и батерия за смарт телефони.
Под обвивката на пръв взор елементарната АА батерия на Ossia е скрита мини антена. Тя приема сигналите на предавателя Cota от разстояние до 10 метра. Използват се радиовълни.

По размери, мощ и форм фактор, батериите Forever Battery не се разграничават от елементарните АА акумулатори. Те могат да бъде сложени в отдалеченото за тв приемника или в алармената система. За зареждане се употребява предавателя Cota, който основателите на новите акумулатори съпоставят с рутер – системата може да бъде сложена някъде в помещението и да подава нужната за зареждане сила.

Всеки ден, единствено в Съединени американски щати се изхвърлят над 3 милиарда акумулатори. Разработката на Ossia ще направи излишно непрекъсната промяна на батериите и ще опрости тяхното зареждане. Освен това Forever Battery автоматизирано демонстрира в приложението Cota равнището на зареждане и разреждане на всяка акумулаторна батерия.

Компанията Ossia за трети път получава премия по време на ревюто CES.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР