Американската компания NVIDIA представи технология, наречена Avatar Cloud Engine (ACE),

...
Американската компания NVIDIA представи технология, наречена Avatar Cloud Engine (ACE),
Коментари Харесай

Ще можем вече да си говорим с компютърните герои

Американската компания NVIDIA показа технология, наречена Avatar Cloud Engine (ACE), която разрешава на геймърите да приказват естествено с неиграеми персонажи (NPC) и да получават подобаващи отговори, заяви Engadget.

На процедура това значи, че скоро може да е допустимо естествено другарство с множеството персонажи в компютърните игри, вместо те да бъдат заредени единствено с авансово написани реплики. 

При това диалогът ще става просто с микрофоните на компютъра - казвате нещо и компютърният персонаж ви дава отговор.

Демонстрацията на ревюто Computex 2023 не е изключителна, само че подсказва за капацитета на технологията.



В нея е налице освен езиков модел като ChatGPT (но не характерно той), а и инструмент за разпознаване на тирада и превръщане на тирада в текст, наименуван Riva, в композиция с друга технология на NVIDIA - Omniverse Audio2Face, която пък разрешава " мигновено основаване на изразителни лицеви анимации на игрови воин, които подхождат на всякаква тирада ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР