Американската компания "Модерна" съобщи, че ще представи днес за спешено

...
Американската компания "Модерна" съобщи, че ще представи днес за спешено
Коментари Харесай

Модерна ще представя за спешно одобрение ваксината си

Американската компания "Модерна " заяви, че ще показа през днешния ден за спешено утвърждение имунизацията си против COVID-19 в Американската организация по храните и медикаментите и за условно утвърждение в Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

Компанията има намерение да подаде нужните документи за одобрение на използването имунизацията й в Съединени американски щати и Европейския съюз, уточни тя в изказване.

"Модерна " съобщи, че към този момент е инициирала по този начин наречената процедура за непрестанен обзор (rolling review) от ЕМА, а също и от регулаторните органи на Канада, Швейцария, Англия, Израел и Сингапур за приемането на утвърждение да бъде ускорено.

Компанията разгласява и резултатите от последващата Трета фаза на своето проучване, включващо 30 000 участници, което демонстрира, че имунизацията е с 94,1 на 100 успеваемост при предотвратяването на заразяване с COVID-19.

По-ранни междинни резултати демонстрираха 94,5 % успеваемост против вируса. Компанията споделя, че дотук тестванията на имунизацията не са дали никакви съществени мотиви опасения за сигурността.

Възможно е разпределянето на първите две ваксини против новия ковид измежду американците да стартира преди Коледа, съобщи малко по-късно здравният министър на Съединени американски щати Алекс Азар, откакто компанията "Модерна " (Moderna Inc) стана вторият производител на ваксини, който евентуално ще получи незабавно утвърждение от американските управляващи, съобщи Ройтерс.

Азар сподели в предаването "Тази заран " на телевизия Си Би Ес, че той и вицепрезидентът Майк Пенс ще приказват с губернаторите по-късно през днешния ден, с цел да обсъдят имунизациите и кои обществени групи би трябвало предпочитано да ги получат първи
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР