Американската компания Metawill разрешава на своите социални мрежи Facebook и

...
Американската компания Metawill разрешава на своите социални мрежи Facebook и
Коментари Харесай

Facebook и Instagram разрешават призиви за насилие срещу руски войници в Украйна и Путин

Американската компания Metawill позволява на своите обществени мрежи Фейсбук и Instagram да не блокират апелите на потребителите за принуждение против съветски бойци, заяви Ройтерс, като се базира на вътрешни имейли.

Промените в политиката на компанията се дължат на военната интервенция на Русия в Украйна.

Според писмата на Meta апелите за принуждение против руснаци са позволени, когато в известието ясно се загатва военната интервенция в Украйна. Промените в политиката на компанията са използвани за консуматори от Армения, Азербайджан, Унгария, Грузия, Латвия, Литва, Полша, Русия, Румъния, Словакия, Украйна и Естония.

Компанията няма да изтрие и апелите за гибел на президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко, отправени в Полша, Русия и Украйна.

Говорителят на компанията Анди Стоун удостовери информацията в обява в Twitter, като добави, че въпреки апелите за принуждение против съветските военни да са позволени, такива апели против цивилни жители ще останат неразрешени.

"Временно допуснахме форми на политическо изложение, които нормално нарушават нашите правила, като да вземем за пример изявления с принуждение, като "смърт на съветските нашественици " Все още няма да допуснем достоверни апели за принуждение против съветски цивилни жители ", сподели той.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР