Американската компания Майкрософт (Microsoft) ще отдели 20 милиона долара в

...
Американската компания Майкрософт (Microsoft) ще отдели 20 милиона долара в
Коментари Харесай

Microsoft ще отдели 20 милиона долара за борба с коронавируса

Американската компания Майкрософт (Microsoft) ще отдели 20 милиона $ в помощ на експертите в битката с ковид, съобщи ТАСС, като се базира на известие на уеб страницата на корпорацията.

В документа се отбелязва, че средствата ще бъдат планувани в границите на програмата на Microsoft за използване на изкуствен интелект в областта на опазването на здравето. Част от средствата ще бъдат изразходени в помощ на откривателите, които учат новия ковид за създаване на ваксина, средства за диагностика и терапия. Освен това компанията възнамерява да финансира планове за разпространяване на достоверна информация за вируса.

По-специално, Microsoft дава обещание да даде на откривателите достъп до някои от изчислителните мощности, налични за компанията, както и да подкрепи работата с бази данни.

„ Данните и изчислителната мощност ще оказват помощ за намаляване на негативните резултати на пандемията “, изяснява шефът за научни разработки в Microsoft Ерик Хорвиц.

Според университета Джон Хопкинс, който прави калкулации въз основа на информация от федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани повече от 452 хиляди случая на коронавирусна зараза. Загинаха над 16,1 хиляди души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР