Американската компания Локхийд Мартин обяви, че вече сглобява първия изтребител

...
Американската компания Локхийд Мартин обяви, че вече сглобява първия изтребител
Коментари Харесай

Локхийд Мартин: Първият изтребител F-16 за България вече се сглобява

Американската компания " Локхийд Мартин " разгласи, че към този момент сглобява първия изтребител F-16 Block 70 за България.

Самолетът е част от контракта от 2019 за придобиването на първите осем машини, които се чака да дойдат през 2025 година. В началото на ноември да закупи още осем, оформяйки цялостна ескадрила.

" Флотилията от изтребители F-16 ще предложи на страната най-хубавата композиция от съвременни качества от 21 век с оперативни качества и разноски за виталния цикъл на налична цена както и благоприятни условия за стратегическо партньорство, " гласи позицията на " Локхийд Мартин ".

От компанията показват, че с тази своя покупка страната ще получи най-съвременна система, която ще обезпечи десетилетия на съгласуемост с НАТО. Това е най-модерният модел на F-16, създаван в миналото.

" Производството на F-16 в Грийнвил бележи забележителен напредък като към този момент по едно и също време се сглобяват изтребители за повече страни - за Бахрейн, Словакия и България. Първият тестов полет ще бъде при започване на 2023 година, " споделя се още в мнението.

В края на ноември представител на компанията разгласи, че през 2023-а темпото на работа по Block 70 ще се увеличи доста, което ще докара до произвеждане на до четири самолета на месец. Към момента има поръчани 128 изтребителя от серията.

Guess who`s back.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР