Американската компания Lockheed Martin ще инвестира в развитието и обучението

...
Американската компания Lockheed Martin ще инвестира в развитието и обучението
Коментари Харесай

Lockheed Martin ще инвестира в обучението на български инженери

Американската компания Lockheed Martin ще влага в развиването и образованието на българските инженери в бранша на авиацията. Това стана ясно след днешната среща сред министър-председателя Бойко Борисов и представители на американската компания, от която страната ни закупи осем бойни самолета F-16, оповестиха от пресцентъра на кабинета.

По време на срещата участва и финансовият министър Владислав Горанов, с който бе разисквано, че индустриалното партньорство на България с Lockheed Martin, ще развие гениите в науката и инженерните действия в бранша. Предвижда се също компанията да даде на националната ни Военновъздушна академия най-съвременното образование на водачи и механици по стратегии, направени от компанията за Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Новината идва, откакто при подписване на договорката за закупуване на американските изтребители бе написана и Програмата за индустриалното партньорство. Тя е част от процедурата по придобиването на изтребителите и се регламентира с контракт сред Министерството на стопанската система и Lockheed Martin.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР