Американската компания "Криейтър" със седалище в Сан Франциско е разработила

...
Американската компания "Криейтър" със седалище в Сан Франциско е разработила
Коментари Харесай

Робот ще прави бургери в Сан Франциско

Американската компания "Криейтър " със седалище в Сан Франциско е създала роботизиран комбайн, предопределен за подготвяне на бургери по поръчка, оповестява телевизионният канал Си Ен Би Си.

Новаторската машина ще бъде пусната в употреба през септември. Комбайнът е оборудван с 20 разнообразни компютри, 350 сензорни сензори и 50 изпълнителни механизми. Той ще работи в изцяло автоматизиран режим. Автоматът ще изпича до мечтаната степен месото или каймата, а по-късно на лентов конвейер ще бъдат добавяни останалите съставки, пожелани от клиента. Те се съхраняват в нарязан тип в разнообразни контейнери към комбайна.

Приготвянето на един бургер ще лишава 5 минути и ще коства единствено 6 $. Цената е доста по-ниска от сегашната сред 12 и 16 $, нужна за изработката на един бургер в заведенията за публично хранене в Съединени американски щати.

Обслужващият личен състав ще се включва единствено при приемането на поръчката, попълването на запасите на робота и при доставянето на готовия артикул на клиента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР