Американската компания Google ще запази неутралитет по време на президентската

...
Американската компания Google ще запази неутралитет по време на президентската
Коментари Харесай

Вместо подкрепа за Тръмп или Байдън, Google избра неутралитет

Американската компания Гугъл ще резервира неутралитет по време на президентската конкуренция в Съединени американски щати и няма да поддържа нито един от претендентите, заяви нейният шеф Сундар Пичай на чуване пред Камарата на представителите на Съединени американски щати, оповестява РИА Новости, представена от БГНЕС.
Републиканецът Джим Джордън попита Пичай дали компанията има намерение да " промени функционалностите си ", с цел да поддържа най-вероятния либерален претендент Джо Байдън. " Ние поддържаме и двете акции. Вярваме, че политическата реклама е значим съставен елемент на свободната тирада в демократичните страни ", сподели ръководителят на Гугъл. Той също по този начин увери, че компанията взаимодейства независимо и „ в границите на закона “ с предизборните щабове и на двамата претенденти за президент.
" Няма да създадем нищо, което би трансформирало обстановката в една или друга посока. Това не е в сходство с нашите полезности ", сподели Пичай. По-късно добави, че поема уговорката да продължава да заема неутрална позиция, както постоянно е било.
Джордан обърна внимание на обстоятелството, че от Пичай се изисквало да отговори на въпроса единствено с „ да “ или „ не “, само че той не го е направил. Според него има доказателства, че по време на президентската конкуренция за Съединени американски щати през 2016 година Гугъл е пробвала да поддържа демократите. Действащият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна Гугъл и други софтуерни компании в пристрастия против републиканците и поддръжка на демократите.
Президентските избори в Съединени американски щати са планувани за 3 ноември. Очаква се демократичният претендент за тях да бъде Джо Байдън, от републиканците Доналд Тръмп.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР