Американската компания Форд разработи нов двукрак робот за доставки по

...
Американската компания Форд разработи нов двукрак робот за доставки по
Коментари Харесай

Вижте новия робот на Форд за доставки по домовете

Американската компания " Форд " създаде нов двукрак робот за доставки по домовете, който впечатли необятната аудитория и даже шокира с придвижванията си, имитиращи тези на хората. 

Роботът се споделя Диджит (Digit). " Форд " го сътвори взаимно с компанията Agility Robotics за да прави самостоятелни доставки по домовете в Съединени американски щати. Диджит се вози на самоуправляващ се автомобил. Когато колата спре на адреса за доставка, той се разпростира от багажната ѝ част, където се намира, изправяйки се на два крайници, хваща верния за адреса пакет от автомобила и извърявява пътя до вратата, където го оставя. Проектиран е да наподобява в придвижванията си допустимо повече на човек и да върви като подобен. 

Може да носи пратки с тегло до 18 кг., да се изкачва и да слиза по стълби, да върви обикновено по неравномерен терен и даже да резервира равновесие, в случай че се сблъска с нещо. Прави го със своите LiDAR датчици и няколко стерео камери, такива каквито употребяват доста самоуправляващи се коли. Автономната кола на Джиджит безжично му доставя информация. Тази обмяна на информация му оказва помощ да употребява най-хубавия вероятен път до вратата на къщата и да преодолява зародилите непредвидени трудности, показаха пред Business Insider участници в плана. 

Вижте. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР