Американската компания Фейбсук (Facebook) планира да пусне в обращение собствена

...
Американската компания Фейбсук (Facebook) планира да пусне в обращение собствена
Коментари Харесай

"Фейсбук" планира да пусне собствена криптовалута през 2020

Американската компания " Фейбсук " (Facebook) възнамерява да пусне в обращение лична криптовалута " либра " (Libra) през 2020 година. Tова се показва в известие, оповестено през днешния ден в блога на обществената мрежа " Facebook ", представено от международните организации.

" Планираме да пуснем валутата през 2020 година ", разгласи компанията. Трансакции с " либра " могат да се вършат благодарение на услугите " Facebook месинджър " (Facebook Messenger) и " Уотсап " (WhatsApp), а също по този начин и посредством разработваното сега особено приложение. По думите на представители на компанията да се направи превод на цифрова валута ще е толкоз просто, колкото и " да се изпрати текстово известие на телефона ".

Функционирането на новата валута ще се основава на технологията блокчейн - децентрализирана база данни, устройство за предпазване на информация, което не е включено в общия сървър.

" Facebook " се е свързал с 28 сътрудници в разположената в Женева Асоциация " Либра ", която ще ръководи новата цифрова валута, съгласно маркетинг материали и изявленията с управителни лица от компанията, представени от " Ройтерс ".

Миналата седмица в. " Уолстрийт джърнъл " осведоми, че редица от най-големите американски корпорации, в това число " Виза " (Visa), " Мастъркард " (Mastercard), " ПейПал " (PayPal) и " Юбър " (Uber) възнамеряват да вложат по 10 милиона $ в основаването на консорциум, който " ще ръководи криптовалутата ", основана от " Facebook ".

" Facebook " сътвори откри и филиал, наименуван " Калибра " (Calibra), който ще предлага цифрови портфейли, които да резервират, изпращат и харчат криптовалутите " либра ". " Калибра " ще бъде обвързвана с платформите за изпращане на известия на " Facebook " - " Месинджър " и " Уотсап ", които към този момент се радват на над милиард консуматори.

Името " либра " е въодушевено от римски мерни единици за тегло, астрологическия знак за правдивост и френската дума за независимост, сподели Дейвид Маркъс някогашен изпълнителен шеф на " ПейПaл " и управлявал на плана за " Facebook ". " Свобода, правдивост и пари е тъкмо това, което се опитваме да вършим тук ", твърди Маркъс, представен от " Ройтерс ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР