Американската компания Еланко енимъл хелт (Elanco Animal Health) купува подразделението

...
Американската компания Еланко енимъл хелт (Elanco Animal Health) купува подразделението
Коментари Харесай

Байер продава ветеринарното си подразделение за $7,6 млрд.

Американската компания Еланко енимъл хелт (Elanco Animal Health) купува подразделението за ветеринарна медицина на немския химико-фармацевтичен колос Байер (Bayer) за 7,6 милиарда $ в брой и акции, съобщи Асошиейтед прес.
Сделката бе оповестена от Еланко в прессъобщение през днешния ден, в което се показва, че това ще обезпечи на купувача по-широко портфолио от медикаменти, както и по-голяма успеваемост и по-високи маржове на облагата.
Продажбата е част от проектите на Байер да се освободи от няколко от подразделенията си, в това число и в други области като продуктите за грижа да краката Д-р Шол (Dr. Scholl) и слънцезащитната козметика Копертон (Coppertone), показва Българска телеграфна агенция.
Сделката за ветеринарната дивизия планува заплащане на 5,3 милиарда $ в брой и 2,3 милиарда $ в акции на Еланко. Очаква се тя да завърши доникъде на 2020 година, като би трябвало да бъде утвърдена от антимонополните управляващи.
Еланко, чиято централа е в Грийнфилд, Индиана, създава медикаменти за селскостопански животни и домашни любимци. Има 5800 чиновници и работи в над 90 страни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР