Американската компания Dunkin` Brands Group Inc е решила да се

...
Американската компания Dunkin` Brands Group Inc е решила да се
Коментари Харесай

Dunkin' Donuts се отказва от поничките в името си

Американската компания Dunkin` Brands Group Inc е решила да се откаже от думата Donuts (поничики) в названието на главната си комерсиална марка от идната година.

Веригата Dunkin` Donuts, която ще се назовава към този момент единствено Dunkin`, в този момент ще се концентрира повече на напитките, чийто дял в оборота съставляват към 60 на 100, написа The Wall Street Journal.

Главният изпълнителен шеф на Dunkin` Brands Дейвид Хофман съобщи, че главната част от продажбите на напитките се пада на кафето.

От януари идната година в рекламите, уеб страниците, на опаковките и върху другата продукция на компанията ще стартира да се употребява единствено наименованието Dunkin`, осведоми изданието.

Въпреки това, поничките ще останат основна част от марката, означават от компанията, която всяка година продава по целия свят над 2,9 милиарда от тези известни сладкиши.

Котировката на акциите на Dunkin` Brands във вторник набъбна с 1,3%. Пазарната капитализация на компанията от началото на тази година се е нараснала с 14,3% - до $6,1 милиарда В същото време за този интервал фондовия показател Standard & Poor`s 500 е прибавил към цената си 9,1%.

Компанията Dunkin` Brands съществува от 1940-та година и в сегашния миг има над 20 хиляди точки за продажба на своята продукция допълнително от 60 страни по света. Нейни са международно известния бранд за понички Dunkin` Donuts и сладоледа Baskin Robins.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР