Американската компания държи 44% от продажбите в световен мащабНедостижим лидер

...
Американската компания държи 44% от продажбите в световен мащабНедостижим лидер
Коментари Харесай

Cisco контролира пазара на корпоративни WLAN

Американската компания държи 44% от продажбите в международен мащаб

Недостижим водач на пазара за корпоративно WLAN съоръжение е американската компания Cisco

Корпоративният пазар на съоръжение за безжични местни мрежи (WLAN) продължава да пораства, а водачът Cisco държи близо 44% от продажбите, съгласно разбор на IDC за четвъртото тримесечие и цялата 2017 година

В интервала октомври-декември продажбите на корпоративно WLAN съоръжение са се нараснали с 6,5% на годишна база и доближават 1,5 милиарда $ в стойностно изражение. Като цяло за годината, сегментът бележи растеж от 5,7% и възлиза на 5,7 милиарда $.

Лидер на пазара за корпоративни WLAN е американската компания Cisco. За една година нейният дял е намалял нищожно – от 44,0% до 43,6%. На второ място е Aruba-HPE с дял от 14,9%, следвана от Arris/Ruckus с 5,9%. В топ 5 се подреждат още Ubiquiti и Huawei с дялове надлежно 5,6% и 5,0%.
още по тематиката
В потребителския WLAN сегмент няма растеж през предходната година, вследствие на което страда целият пазар. Общите продажби на корпоративно и потребителско WLAN съоръжение през четвъртото тримесечие са намалели с 0,3%, до момента в който за цялата година пазарът бележи алегоричен растеж от 0,2%.

Приходите единствено в потребителския сегмент са намалели с 9,8% през четвъртото тримесечие и възлизат на $916 млн. Спадът за цялата година е по-малък – 7,3%, а продажбите се правят оценка на $3,65 милиарда

Устройствата по стандарта 802.11ac заемат 40% от продажбите и 69% от приходите в потребителския сегмент. Бавното навлизане на 802.11ac и ерозията на цените в при 802.11n са основни фактори са спада в потребителския WLAN сегмент, отбелязва IDC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР