Американската компания Bolt Mobility, основана миналата година в Майами-Бич, с цел

...
Американската компания Bolt Mobility, основана
миналата година в Майами-Бич, с цел
Коментари Харесай

Микрокарът Bolt Nano ще се пробва в каршеринга - видео

Американската компания Bolt Mobility, основана миналата година в Майами-Бич, за да “запълни пропуските в микромобилноста ”, показа на изложението VivaTech в Париж двуместен електрокар с име Nano, предопределен за къси градски пътувания. Пролбегът с едно зареждане на акумулаторите на машинката е едвам 24 км.

Този минус се изтрива с използването на бързо сменящи се акумулатори. По думите на създателите си, Bolt Nano ще излезе в серийно производство през вотрата половина на следващата година и ще коства $9999. Вече се приемат предварителни поръчки за количката с депозит от $999.

Доскоро Bolt и Nano бяха разнообразни модели. Сега става дума за машинка сходна на Renault Twizy с незнайни характерности. Основното предимство – на едно нормално паркомясто могат да се наместят цели четири Nano, тъй като на широчина Bolt Nano би трябвало да минава през входна врата.



Фирмата съумя да притегли като посланник на марката си именития спринтьор Хюсеин Болт. И не е неволя, че ямайският лекоатлет не пророни и дума на премиерата, наличието му привлече вниманието на медиите.

Основният бизнес на компанията Bolt Mobility засега е краткосрочна аренда с цена 15 цента за минута на електрически тротинетки лично произвеждане. Именно скутерите Bolt Original, Bolt One и Bolt Chariot са и основните герои на щанада на марката в ревюто VivaTech. Микрокарът Nano и съответното му потребление в каршеринг ще са идващия стадий в развитиието на компанията.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР