Американската компания „Боинг“ изисква от своите служители в САЩ да

...
Американската компания „Боинг“ изисква от своите служители в САЩ да
Коментари Харесай

„Боинг“ задължи служителите си да се ваксинират до 8 декември

Американската компания „ Боинг “ изисква от своите чиновници в Съединени американски щати да преминат до 8 декември курс на имунизация против COVID-19. Това е в сходство с указа на президента на страната Джо Байдън за наложително имунизиране на чиновниците на федералните подизпълнители, заяви Ройтерс.

Боинг изисква от всички чиновници в Съединени американски щати до 8 декември или да се показват доказателство за имунизация, или медицински документ за обосновано освобождение от нея (поради неработоспособност или религиозни убеждения), се споделя в заповед на компанията. Според организацията, мярката ще засегне 125 000 чиновници на „ Боинг “ в Съединени американски щати.

Компанията означи, че заради постановлението на губернатора на Тексас Грег Абът, съгласно което предприятията и организациите в щата нямат право да изискват наложителна имунизация против ковид от своите чиновници или клиенти, това условие на компанията няма да влезе в действие незабавно за локални клонове на „ Боинг “. Въпреки това компанията чака, че условието за имунизация ще важи и за локалните чиновници, когато президентски декрет стане наложителен за тях.

На 9 септември Джо Байдън разгласи въвеждането на наложителна имунизация за всички чиновници на федералното държавно управление и за неговите подизпълнители. Както обясни Ройтерс по-късно, администрацията на Съединени американски щати реши да задължи федералните подизпълнители да подсигуряват, че чиновниците им ще бъдат имунизирани до 8 декември 2021 година


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР